You are currently viewing Misijska nedjelja

Misijska nedjelja

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U nedjelju, 22. listopada, naša župna zajednica pridružila se čitavoj Crkvi u slavlju misijske nedjelje koja je posebno posvećena radu naših misionara i volontera koji su svoje živote posvetili prenošenju Riječi Božje i ljubavi onim ljudima koji još nisu čuli za Krista.

Ove godine proslava u našoj župi bila je posebna jer nam je svoj boravak u misijama posvjedočila i približila volonterka udruge Zdenac, naša župljanka gđa. Snježana Tišljarić, koja je ovog ljeta boravila u Tanzaniji u sirotištu Chipole. Slikama, filmom, ali ponajviše živim svjedočanstvom približila nam je u kakvoj bijedi tamo žive napuštena djeca o kojima brinu dobre duše koje vode sirotište uz pomoć volontera i dobrih ljudi koji ih pomažu materijalno svojim prilozima. Uistinu njeno svjedočanstvo koje je posvjedočila na svim misama nije nikoga ostavilo ravnodušnim.

Na misi podlanici, uz proslavu misijske nedjelje, doživjeli smo i radost krštenja novog župljanina, malenog Rafaela Rogića. A poslije popričesne molitve naši vijećnici, bračni par Podgorelec, Marija i Davor, obnovili su svoja bračna obećanja dana Bogu i jedno drugome prije 30 godina.

Čestitamo obitelji Rogić i Podgorelec na njihovim slavljima!