You are currently viewing Ispratili Staru godinu i dočekali Novu 2021.

Ispratili Staru godinu i dočekali Novu 2021.

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, 2020. godina je iza nas, godina ispunjena mnogim životnim poteškoćama i križevima, godina u kojoj su nas pogodili različiti potresi i pandemije kako osobne tako i zajedničke. Dok ju ispraćamo i ulazimo u novu 2021. dozvolite mi da vam ukratko predstavim statistiku naše župe.

2020. godine u našoj župi kršteno je 43 djece, što je lijepi broj, ali na žalost premalen naspram naših župljana koji su nas napustili tijekom ove godine i preselili se u vječnost. Na žalost pandemija korona virusa je učinila svoje. U našoj župi ove godine je umrlo 90  župljana. Žalosti nas činjenica da mnogi naši župljani odlaze s ovoga svijeta bez sakramenata umirućih, a odgovornost pada na njihove ukućane i rodbinu koja nije na vrijeme pozvala svećenika. Ove godine u našoj župi je vjenčano 13 parova. Pozivamo ih da se uključe radosno u život župne zajednice. Prva pričest u našoj župi, zbog korone, je bila  21.lipnja. Sakramentu je pristupilo 50 djece, a krizma 27. lipnja kojoj je pristupilo 46 mladih.

Kao što znate ove godine zbog zaštite zdravlja od korona virusa nismo išli u božićni blagoslov obitelji,  pa zahvaljujem svima koji ste samoinicijativno donijeli svoj dar za potrebe crkve, koji inače darujete prilikom blagoslova obitelji. Svi koji još niste uzeli kalendar i naljepnicu za blagoslov, možete se slobodno poslužiti na stolovima kod ulaznih vrata u crkvi. Od srca vam zahvaljujem dragi vjernici na zajedničkoj izgradnji naše župe sv. Nikole b., kako duhovnoj tako i materijalnoj u 2020 godini. Neka vam dragi Bog bude nagrada i plaća. Svima od srca želim sretnu i blagoslovljenu Novu 2021. godinu!