ZAHVALA KUMOVIMA MISIJA

ZAHVALA KUMOVIMA MISIJA

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Zahvaljujem vam dragi kumovi u ime dječice koja se školuju u misionarskim zemljama vašom dobrotom i odricanjem. Vjerujem da su vam srca ispunjena radošću i ponosom, jer ste svojim darom omogućili jednom djetetu da ostvari svoj životni san, koji mu na žalost nisu u mogućnosti pružiti njegovi tjelesni roditelji. Bog se brine za sve nas, osobito malene i siromašne, stoga čineći to veliko djelo ljubavi, postali ste duhovni roditelji dječice koju školujete.

Neka vas dragi Bog nagradi svakim dobrom!

 

Naša župa školuje 30-ero djece u Misiji don Borisa Dabe, hrvatskog misionara koji djeluje preko trideset godina u Zambiji. Ovdje donosimo zahvalu don Borisa koju nam je uputio mailom.

Postovani vlc. Petric, 

 Vasa donacija od 23,000 kuna za skolovanje tridesetero djece je uredno stigla na racun nase misije. 

Zahvaljujem Vama, svim kumovima, kao i misijskom uredu u Zagrebu za posredovanje.

 Djeca ce, usprkos Kovidu, krenuti u skolu 18. sijecnja kad pocinje nova skolska godina.

 Pozdrav i blagoslov

Don Boris

 

Osim djece u Zambiji školujemo i djecu u Africi preko Misijskog ureda koji šalje školarinu tamo gdje je najpotrebnije.

Dok zahvaljujem vama dragi kumovi, pozivam i druge koji su u mogućnosti da se odazovu tom plemenitom djelu.

Bog vas blagoslovio.

Zahvala nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj 

Zahvala ŽUPI SV. NIKOLE KOPRIVNICA

 za dar od 23.000,00 kuna

ZA ŠKOLOVANJE DJECE U MISIJAMA DON Boris DABO ZAMBIJA

  

Djeca u misijskim zemljama provode vrlo jednostavan život i malo im je potrebno za životnu radost. Vašim darom omogućujete borbu protiv AIDS-a i malarije, školovanje djece u misijskim zemljama, vraćanje djetinjstva djeci vojnicima, pomoć djeci bez roditelja te pomoć gladnoj djeci svijeta i sretnije odrastanje siromašne djece u misijama. Želimo li promijeniti svijet, moramo se pokrenuti jer svaka promjena kreće upravo od nas samih i zato zahvaljujemo na Vašoj pomoći namijenjenoj djeci svijeta koja ovise o tuđoj dobroti i ljubavi. Primjerice, članovi prosječne obitelji u Africi obično si mogu priuštiti samo jedan obrok dnevno jer žive u teškom siromaštvu i nemaju mogućnost školovanja.

Zahvaljujući darovima djece i odraslih iz razvijenih zemalja misionari se brinu za prehranu neishranjene djece, započinju njihovo opismenjavanje i otvaraju škole, omogućuju im zdravstvenu zaštitu i cjelokupni napredak. Takvim pristupom siromašna djeca doživljavaju da nisu od svih zaboravljena te kao voljena bića postaju svjesna svojih vrijednosti i dostojanstva.

Neka Vas darivanje ispuni radošću!

Bog Vas blagoslovio!

Zagreb, 03. prosinca  2020.

Vlč. Antun Štefan

Nacionalni ravnatelj

Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj