You are currently viewing Misa zahvalnica, 31.12.2022.

Misa zahvalnica, 31.12.2022.

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

Dragi vjernici, ove godine u našoj župi je kršteno 54 djece, što je lijepi broj, ali premalen naspram naših župljana koji su nas napustili tijekom ove godine i preselili se u vječnost. Ove godine umrlo je 85 župljana, što je 30 više nego krštenih. Činjenica je da mnogi naši župljani odlaze s ovoga svijeta bez sakramenata umirućih, a odgovornost pada na njihove ukućane i rodbinu koja nije na vrijeme pozvala svećenika. 

Ove godine u našoj župi je vjenčano 23 para mladenaca. Pozivamo ih da se uključe radosno u život župne zajednice.

Prva pričest u našoj župi, bila je 8. svibnja i njoj je pristupilo 49 prvopričesnika, a krizma 14. svibnja kojoj je pristupilo također 49 krizmanika. Lijepi je to broj djece i mladih koji su primili sakramente, dužnost mi je kao župniku konstatirati, iako će mnogi reći da se ponavljam iz godine u godinu, ali to je stvarnost pred kojom ne smijemo zatvarati oči, nego si ju neprestano ponavljati i truditi se još više raditi na njoj da naša djeca koja prime sakramente ne odu iz crkve već da ih se trudimo privući u crkvu zajedničkim zalaganjem. 

Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i sudjeluju u raznim aktivnostima vezanima uz našu župu, mnogo se toga učinilo i mnogi su pomagali na duhovnom i materijalnom području. Neka vam svima dragi Bog strostruko vrati za svaki dar i pomoć. Neka vam dragi Bog bude nagrada i plaća kroz ovu novu 2023. godinu koju vam svima od srca čestitam!

župnik Tomislav Petrić