You are currently viewing Proslava svetkovine svetog Josipa – Dana očeva – Dana vrtića sv. Josipa

Proslava svetkovine svetog Josipa – Dana očeva – Dana vrtića sv. Josipa

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

U ponedjeljak, 20. ožujka, smo se okupili u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa kako bismo proslavili svetkovinu sveca, zaštitnika naše domovine te našeg vrtića, svetog Josipa. Tim povodom proslavili smo i Dan očeva te im zahvalili za sav trud koji ulažu u odgoj svoje djece.

Nakon uvodnog pozdrava i govora voditeljice podružnice s. Gabrijele, slavlje smo započeli svetom Misom na kojoj su sudjelovali odgajatelji i djeca odgojnih skupina našeg Vrtića, roditelji te ostali članovi obitelji, a misno slavlje predvodio je župnik Tomislav Petrić.

Djeca su s odgajateljicama pripremila kratak igrokaz i recitaciju te pjesme koje su popratile tijek slavlja svete mise. Također, majke su preuzele čitanja i molitve vjernika dok je nekoliko očeva i majki glazbenika obogatilo, svojim aktivnim sudjelovanjem, misno slavlje praćenjem dječje pjesme svojim instrumentima. Na tome smo im iznimno zahvalni – pokazali su veliku inicijativu i nesebičnost te se, zajedno s djecom i odgajateljicama, sastajali nekoliko tjedana prije same svečanosti kako bismo svi zajedno uvježbali glazbeni program. Nakon svete mise uslijedio je kratak domjenak i druženje za sve okupljene u dvorani župne crkve.

Hvala svim prisutnima na pomoći i aktivnom sudjelovanju u proslavi te molimo zagovor svetog Josipa, našeg zaštitnika, za njegovu zaštitu u našim obiteljima i radu.

Tekst: s. Gabrijela