You are currently viewing 5. korizmena nedjelja

5. korizmena nedjelja

  • Post author:
  • Post category:Vijesti

„Isuse da si bio ovdje, naš brat ne bi umro!“ Dragi vjernici, kako nam je poznat ovaj vapaj upućen Isusu. Koliko puta smo ga i mi u dubini svoga srca uputili Isusu moleći u teškim životnim situacijama, pogotovo kada smo se suočavali sa stvarnošću smrti naših bližnjih. Taj vapaj upućuju Isusu sestre njegova prijatelja Lazara. Budući da je Isus Bog i čovjek, u isto vrijeme, i sam je kao čovjek osjećao potrebu imati prijatelje i biti s njima. Sigurno je da je u apostolima pronašao ugodno društvo i da je vjerojatno najviše vremena provodio s njima. Međutim, nikako se ne može zanemariti činjenica da je rado išao u Betaniju. Tamo je imao svoje drage prijatelje: Lazara, Martu i Mariju. Tu je očito doživljavao velike radosti, a svaki njihov problem bio je i njegova patnja. Zbog toga mu Lazarove sestre Marta i Marija tako jednostavno poručuju: „Gospodine, evo onaj koga voliš, bolestan je.“ Duboko dirnut bolešću prijatelja Lazara Isus svoje učenike poziva da ga slijede na putu u Judeju, iako dobro zna da su tamošnji Židovi tražili da ga kamenuju. Dragi vjernici, današnji primjer prijateljske ljubavi poziv i je i nama na prijateljstvo s Isusom, jer ako želimo zauvijek živjeti  onda se opredijelimo za prijateljevanje s Isusom, jer on je „uskrsnuće i život“. Lazar je primjer svima nama da se odlučimo biti Isusovi prijatelji, a onda nema smrti, već nam se obećava uskrsnuće i život vječni. Nije li to upravo ono zbog čega ovdje živimo, a nije li Lazar pokazatelj da nas to čeka? Jasno, uz uvjet da budemo Isusovi prijatelji. Stoga neka nas i ovi redci današnjeg evanđelja ohrabre u teškim životnim situacijama, da ih lakše svi zajedno podnesemo u vjeri u Onoga koji ima moć darovati nam ne samo tjelesno zdravlje, nego i život vječni.

Tomislav Petrić, župnik

ŽUPNE OBAVIJESTI

VJERONAUK:

  • za krizmanike i prvopričesnike ove subote nema vjeronauka
  • umjesto vjeronauka krizmanici su dužni doći na ispovijed subotu (1.4.2023.) u 10 h

SUSRET MINISTRANATA:

  • nema susreta ove subote (1.4.2023.)

RASPORED PJEVANJA ŽUPNIH ZBOROVA:

  • po redovitom rasporedu

Korizmeni koncert zbora mladih Varaždinske biskupije „O Isuse, daj mi suze“ održat će se u nedjelju (2.4. 2023.) nakon večernje mise u 19 h.

Velika korizmena ispovijed u našemu gradu:

  • subota (1.4.2023.) počinje u župi sv. Antuna Padovanskog u 8:30 h, nastavlja se u 10:30 h u sv. Nikoli b. i završava u bl. Alojziju Stepincu na Lenišću u 14 h

ŽUPNI LISTIĆ