Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

WYSIWYG Web Builder
 
TRODNEVNICA ,  03. - 05.12.2015.

U četvrtak, 03. 12., župni vikar Sv. Antuna P., p. Mijo Hrman   predvodio je misno slavlje u našoj župi, kao prvi dan trodnevne priprave za naš župni blagdan sv. Nikole biskupa. Kroz propovijed  nam je približio kršćanske vrline koje je imao Sveti Nikola, a koje bi i mi trebali svakog dana nastojati izgrađivati, a posebno u ovom svetom vremenu došašća. Suslavio je domaći župnik Tomislav Petrić, a misno slavlje je pjesmom animirao Župni zbor.
U srijedu, 04. 12., župnik župe Sv. Ivana Krstitelja iz Koprivničkog Ivanca, Nikola Bukovčan, predvodio je misno slavlje, kao drugi dan trodnevne priprave. U prigodnoj propovjedi, povodom blagdana sv. Barbare, župnik Nikola približio nam je njenu mučeničku smrt koju je podnijela iz ljubavi prema Kristu i nas pozvao da budemo svakodnevno svjedoci Boga u ovome svijetu.  Euharistiji je prethodilo jednosatno Klanjanje koje je animirala molitvena zajednica „Isus i Marija“ . Misu je pjesmom animirao naš Dječji zbor mješovitog uzrasta.

Završnicu trodnevne priprave, u četvrtak, 05. 12., predvodio je župnik župe Svetih Petra i Pavla u Peterancu,  Ozren Bizek u suslavlju sa domaćim župnikom Tomislavom Petrićem i trajnim đakonom Miljenkom Flajsom. Vlč. Ozren nas je jednostavnim, ali poučnim primjerima pozvao na pouzdanje u Božju providnost koju je nadasve svjedočio Sv. Nikola. Misu je pjesmom animirao zbor mladih Ime Ljubavi.