Sveti Nikola Biskup

Družba Kćeri Božje ljubavi sagradila je 1925.godine svoj prvi samostan na teritoriju sjeverne Hrvatske, u Koprivnici.
Samostan je posvećen Presvetom Srcu Isusovu. U ovo lijepo mjesto sestre su došle iz Legrada 1923.godine, jer su vidjele da je potrebno dječje zabavište. Te godine u dječje zabavište upisano je 38 djece. Broj djece se ubrzo povećao, čak do 70 djece, pa su sestre trebale i prostor povećati za tu djelatnost. Uskoro su sestre, 1929.godine u sklopu svog apostolata otvorile i osnovnu školu te 1941.godine žensku realnu gimnaziju.
Kratka povijest samostana i vrtiæa
Škola je bila obustavljena 1943.godine radi ratnog vremena. Te je iza 1945.godine došla naredba od komunističke vlasti da se smjesti državna osnovna škola, jer je njezina zgrada bila razrušena. Godine 1948. sestre su morale napustiti samostan i preseliti se u obiteljsku kuću pored samostana u kojoj i danas žive, ulica Đure Basaričeka 15.
Dječji vrtić je ponovno započeo s radom 1968.godine.Registracija dječjeg vrtića je realizirana 1997.godine,kao Podružnica centralnog vrtića Svetog Josipa u Zagrebu. Bila je samo jedna skupina 30 djece i dvije odgajateljice. Ubrzo su se prostorije uredile tako su se formirale dvije skupine ukupno 49 djece, a zaposleno su još dvije odgajateljice.
Kroz sve ove godine veliki broj roditelja traži mjesto za svoje dijete u našem dječjem vrtiću Svetog Josipa. Danas se u samostanu nalazi pet  sestara koje mole i rade za svoj grad.
Život župe Župni susreti

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
mastermario66
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
WYSIWYG Web Builder