Biblijski susreti
Biblijski susreti
Biblijski susreti "Život-Biblija-Život"

"Ako  ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici;
upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi."

                                                                         Iv 8,31-32

U našoj župi se od veljače 2012. godine održavaju biblijski
susreti "Život-Biblija-Život".Ciklus  od sedam susreta vodi
profesor Mario Essert, tzv. uskladitelj susreta. U susretima se radi po metodi koju je razradio,  pok.  fra Jerko Fućak.
Bit  metode je da se svaki čovjek susretne s Božjom riječi ispred sebe, rekli bi oči u oči i da pritom otkrije čvrstu povezanost te riječi sa svagdanjim životom.
Skupina se sastoji od 15 do 20 članova.  Uskladitelj susreta brinu o obavijestima, rasporedu sastanaka, radnim materijalima, te  listićima za pojedinačne susrete. Na susretu se brine da svi sudionici budu ravnopravni i da  se i najtiši glas koji iz Biblije izvire ne nadglasa.
Skupina promišlja što Božja riječ govori konkretno svakome od nas, što je jedna nova dimenzija.  Ona se ne može opisati, mora se probati, izgovoriti.
Cilj susreta je doći do radosti koja je srž Evanđelja.
Iskustvo većine nas je da nam nitko tu radost, koja je unutra prisutna, ne može darovati na tanjuru. Evo, to ti je radost. Izvoli,uzmi ! 
Naše srce je obraslo u travu, pa treba kopati oko njega, treba ga očistiti, treba se truditi oko razumijevanja svih misli koje iz njega izviru.
Svatko to mora učiniti sam, ali istina je i da se ne dolazi k njoj bez susreta s drugim. Drugi su nam naime, prenijeli bogatstvo vjere i ta se vjera živi u zajednici. Bit susreta je da se u njima radi !
Ciklus susreta će uspjeti, ako će se vidjeti plodovi: u djelima milosrđa, nenametljivoj zajedničkoj evangelizaciji, nastavku prijateljevanja, učvršćivanju župne zajednice,...
Taj uspjeh nije onaj klasični ne radi se o uspjehu s "drugima", nego baš o nama samima. Poziv za spas duše uperen je svakom čovjeku. A život je kratak.

S malim stvarima mogu se načiniti velika djela !

Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
mastermario66
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
WYSIWYG Web Builder