Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
SVETA POTVRDA, 10.05.2014.

Sakrament svete Potvrde, u subotu , 10. svibnja, u našoj  župi  sv. Nikole biskupa, primilo je šezdeset šestoro potvrđenika.
Riječ
POTVRDA dolazi od latinske riječi confirmatio ili od temeljnog glagola firmare što znači učvrstiti, ojačati.  Zato taj sakrament sv. Potvde još nazivamo   FIRMA. Zovemo ga također i KRIZMA što dolazi od krizme tj. svetog ulja što ga biskup posvećuje na Veliki četvrtak, a njime se pomazuju krizmanici. Oni koji primaju ovaj sakrament nazivamo potvrđenici, krizmanici ili firmanici.                                                      
Sakramenti krštenja i potvrde zajedno sa sakramentom Euharistije čine jednu cjelinu.   Ti su sakramenti dijelovi istog puta kojim svatko treba proći tko se želi potpuno pridružiti Isusu Kristu i njegovoj Crkvi.
Na pragu svoje kr
šćanske zrelosti, sakrament svete Potvrde, samog Duha Svetoga, primili su od preč. Damir Bobovec, delegate biskupa Varaždinske biskupije, mons. Josipa Mrzljaka. Tim Darom i Gospodnjim pečatom, primili su neizbrisiv biljeg, koji  im je udijelio milost da među ljudima šire dobar miris vjere. Darovi Duha Svetoga - Mudrost, Savjet, Jakost,                   Znanje, Pobožnosti Strah Božji, bit će im snaga i svjetionik na njihovom životnom putu, a oni sami postat će kao i njihovi roditelji i kumovi, pravi Kristovi svjedoci, koji će širiti i braniti vjeru.
Svetom misu je  predvodio preč. Damir Bobovec, u koncelebraciji sa svećenicima koprivničkog dekanata.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66
WYSIWYG Web Builder