Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
NASTUP ZBORA MLADIH ,  17.04.2016.

Naš zbor mladih Ime ljubavi na nedjelju Dobrog pastira 17. travnja sudjelovao je na 11. Festivalu Dobrog pastira Varaždinske biskupije u Čakovcu, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.
Naši mladi izveli su koralni Oče naš za koji je glazbu i aranžman pripremio voditelj zbora Roko Žaja i Zdravo Marijo prema glazbi i aranžmanu Kefe.
Festival je otvorio  varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Osim našeg zbora mladih nastupili su i dječji zbor župe sv. Nikole iz Čakovca, zbor mladih "Benedictus" iz Kloštra Podravskog, zbor mladih "Stepinčeva mladež" iz župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, zbor Frame Varaždin, zbor mladih Varaždinske biskupije, solisti vlč. Tihomir Kosec iz Varaždina, Martina Tomas iz Močila, te Vlatko Vukina i Janja Vukina Fučko iz Čakovca, a kao posebni gosti nastupili su Čedo Antolić i njegov sin Matija, kao i Franjevački bogoslovski zbor iz Zagreba. Izvedene su uglavnom autorske pjesme nadahnute neizmjernom Božjom ljubavlju, dobrotom i milosrđem. O duhovnom pozivu na služenje u vlastitom životu svjedočili su bogoslovi Filip Jakupec i Hrvoje Zovko iz Varaždinske, odnosno Sisačke biskupije te franjevački bogoslov Josip Banović.
Program je vodila je Tanja Popec, urednica na Hrvatskom katoličkom radiju.
Organizator festivala vlč. Dudašek i biskup Mrzljak na kraju su domaćinima i svim izvođačima uručili prigodne zahvalnice za sudjelovanje, a festival je, kao i svi prijašnji, zaključen pjesmom "Krist na žalu".