Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
 
PJEŠAČKO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU, 21.09.2013.


I ove smo se godine odlučili svjedočiti vjeru na ponešto drugačiji način. Po drugi puta deset muževa župe sv. Nikole biskupa pješačilo je našoj Nebeskoj Majci u Mariju Bistricu. Na takvo što nije nas trebalo posebno nagovarati jer smo prekrasno iskustvo s takvog hodočašća već imali od prošle godine.
Naš zajednički put započeo je 21. rujna u ranojutarnjim satima u župnoj crkvi gdje su se svi hodočasnici okupili na zajedničku molitvu s trajnim đakonom i glavnim organizatorom Miljenkom Flajsom. Prvi dan pješaćenja odvijao se po prekrasnom kalničkom kraju kojeg je cijeli dan obasjavalo toplo sunce koje nam je davalo snage za svaki korak koji je bio pred nama. Hodočašće prvog dana završili smo u Bisagu gdje smo svjedočili srdačnoj dobrodošlici domaćeg župnika vlč. Maksimilijana Hercega s kojim smo slavili svetu misu u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene. Nakon što smo nahranili duh trebalo je nahraniti i iscrpljeno tijelo, te smo se nakon mise okrijepili ukusnom večerom u zajedništvu s našim župnikom vlč. Tomislavom Petrićem i zvonarom Ivanom Šalekovićem. Šale i veselja nije nedostajalo, što nam je svima godilo jer pred nama je bio još jedan težak dan, pa je trebalo zaboraviti na bolove i žuljeve kojih je bilo napretek. U nedjelju 22. rujna nastavili smo s hodočašćem, te smo u poslijepodnevnim satima stigli do cilja i pozdravili Mariju pjesmom i molitvom. Osmijesi na licima hodočasnika bili su jasan znak da se trud isplatio, a sve one kušnje i poteškoće koje hodočasnik nosi u sebi tijekom puta nestaju i bivaju zamijenjeni blagoslovom dragog Boga po zagovoru naše Majke.
Stoljećima su vjernici ovog kraja hodočastili pješice u Mariju Bistricu. Bio je to jasan znak odanosti našega čovjeka dragom Bogu kojem se svakodnevno utjecao u pomoć. Tu stoljetnu tradiciju pješaćenja u naše nacionalno svetište želimo i u buduće gajiti sa svima vama koji ste nas pratili i bodrili molitvom. Neka vam je velika plaća od Gospodina, a do idućeg hodočašća neka vas sve prati Marijin zagovor.


Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66