Sveti Nikola Biskup
Župni susreti Život župe
DUHOVNI CENTAR VETERNICA
 
USKRS, 05.04.2014.

Uskrs, 05.travnja
Na nedjelju Uskrsnuća Isusova, župnik T. Petrić je predvodio je uskrsna misna slavlja u 7h - s obredom blagoslova hrane, u 9h, 11h i u18h. Pozdravljajući vjernike, župnik je istaknuo da je svetkovina Uskrsa - svetkovina pobjede života nad smrću. Isus je pobijedio smrt, ne samo svoju, nego i našu, te je i nama otvorio vrata vječnosti. Zato smo se danas posebno radosni sabrali oko Isusove muke, smrti i pobjede u uskrsnuću, rekao je biskup. Na kraju mise župnik je, čestitajući okupljenima, istaknuo kako je Uskrs zajednički blagdan sviju jer je Isus za svakoga od njih umro i uskrsnuo. Jedni drugima želimo da nam Uskrs bude sretan i blagoslovljen, a to znači da nas Isus svojom milošću prati na našem zemaljskom životnom putu da bismo se svi zajedno s Njime mogli radovati u vječnosti.

Dobro došli  na WEB stranicu Župe svetog Nikole biskupa Koprivnica !
Župa svetog Nikole biskupa Koprivnica
mastermario66
mastermario66

 
TIJELOVO ,  26.05.2016.


Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, svečanu svetu misu u 9 sati predslavio je župnik Pastoralnog centra blaženog Alojzija Stepinca, Krunoslav Pačalat, uz suslavlje svećenika župe sv. Antuna Padovanskog i sv. Nikole bikupa, te đakona.
Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Koprivnice u kojoj su sudjelovali  svećenici i župljani, a poseban ures misi i procesiji i ove su godine bili razdragani prvopričesnici u svojim bijelim haljinama i sa košaricama iz kojih su putem kojim je pronošeno Presveto posipali latice ruža.
Procesija, vezana uz blagdan je javno svjedočenje vjera, jer vjera treba svoje očitovanje i u javnom životu - kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu. 
Procesija je krenula iz crkve sv. Nikole biskupa do crkve sv. Antuna Padovanskog, treća postaja je bila kod kapelice sv. Florijana, a završna postaja ispred pastoralnog centra sv. Alojzija Stepinca.